Ο Μιχαήλ Ανδρέου γεννήθηκε και αποφοίτησε στη Μυτιλήνη, με βαθμό Άριστα. Βρισκόμενος στην Αθήνα, εισήχθη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.). Μετά από τέσσερα χρόνια σπουδών, όντας πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών, εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως ανώτερο διευθυντικό στέλεχος, στη διεύθυνση Χορηγήσεων και Εμπλοκών της Εμπορικής Τράπεζας. Το 1994, έπειτα από πέντε χρόνια σπουδών, αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με την ειδικότητα του Χειρουργού Οδοντιάτρου.

Από το 1994, έως και σήμερα, ασκεί την οδοντιατρική επιστήμη, ως ελεύθερος επαγγελματίας στο Πόρτο Ράφτη Αττικής. Από το 2014, εργάζεται και στο δεύτερο ιατρείο του, στην Ηλιούπολη.

Είναι ενεργό μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής και συμμετέχει επιτυχώς σε θεωρητικά και πρακτικά σεμινάρια και συνέδρια Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, Εμφυτευματολογίας και Προσθετικής, καθώς επίσης και Αισθητικής Ανάπλασης του Προσώπου.

Παρακολουθεί, επίσης, ανελλιπώς από το 1994, μέχρι σήμερα, όλα τα Πανελλήνια Οδοντιατρικά Συνέδρια και συμμετέχει εθελοντικά σε δημοτικά προγράμματα ενημέρωσης μαθητών σχετικά με τη στοματική υγιεινή και πρόληψη σε σχολεία.